Janine A
Voetmassage en voetreflex
Een voetreflexbehandeling werkt zeer ontspannend ( en dat is goed want 80% van de klachten is stressgerelateerd) en tegelijk vitaliserend, maar tevens kunt u er diverse geestelijke en lichamelijke problemen mee behandelen. Ik combineer de traditionele Chinese voetreflex met de westerse. Zo worden ook de meridianen en de Chinese reflexzones meegenomen in de massage.
De massage werkt reinigend en ontgiftend en er kan op de spijsvertering gewerkt worden. Maar u kunt voor velerlei klachten terecht en hulp vinden d.m.v. de voetreflex. Denk aan migraine, hoofdpijn, blaasontsteking, nierstenen, verzuring van het lichaam, pijn in spieren en gewrichten, rugpijn, lage rugklachten, problemen met de bloedsomloop, teveel medicatie geslikt,obstipatie, zwanger worden, burn-out, depressie, vermoeidheid, etc.
Een voetmassage is namelijk goed voor de bloeddoorstroming, verlaagt de pijn, ontgift en reinigt, geeft weer energie, ontspant en is goed voor je humeur.

Hoewel bij ernstige vermoeidheid voor kan komen dat je door de behandeling pas in contact komt met je vermoeidheid en dus je lichaam en de klachten even erger lijken te worden. Na een paar dagen moet dit (oa met veel water drinken) weer over zijn. Dit kan ook met andere klachten gebeuren daarom wordt ook geadviseerd om bij acute klachten te beginnen indien mogelijk met twee massages per week, anders wekelijks. Na verloop van tijd of indien u alleen voor ontspanning komt kan ook om de twee weken worden behandeld.

Kosten
Elke behandeling duurt ongeveer drie kwartier en kost €35, inclusief een behandeling met voetenbad met Chinese kruiden. Een vijfrittenkaart kost €125 (inclusief voetenbad).
Dit voetenbad gaat u al gelijk ontspannen, de bloeddoorstroming op gang brengen en de afvalstoffen uit t lichaam halen. Zo kan de behandeling een dieper effect hebben.
Omdat ik ook de meridianen tot aan de knieën behandel, wordt aangeraden hier met de kleding rekening mee te houden.